Däckteam Västerås

Däckteam Västerås

Intervju med ägaren Jalle Eriksson

Berätta lite om din egen verksamhet.

Startade däckfirma 2008 tyckte det fanns utrymme för fler verksamheter, då jag drev åkeri och taxifirma. Sneglade redan på att starta däckfirma 1990, men startade 2008, lång startsträcka men till sist blev det klart.

Vilket problem/krav hade du som Directlarm skulle lösa?

Jag hade tidigare en annan leverantör som inte uppfyllde kraven. Sökte mig då till Directlarm Bergslagen som hade fler möjligheter/anpassningar av systemet som passade vår verksamhet.

Hur resonerade ni när ni valde leverantör? / Varför fortsätter ni handla från oss?

Två skäl, ni kan leverera en bra produkt, samt att ni har en egen larmcentral som sköter allt från offert till väktarutryckningar. Vi behöver inte blanda in flera olika aktörer för en tjänst. Vi har varit kund sedan 2006 och har alltid varit nöjd.

Hur har Directlarms engagemang varit?

Mycket bra, över förväntan! Därav har samarbetet fortsatt genom alla år. Vid eventuella ändringar i verksamheten som uppstått så har Directlarm Bergslagen löst det snabbt och enligt förväntan.

På vilket sätt förbättrar Directlarms produkt er vardag i företaget?

Trygghet, säkerhet och framför allt pålitligt, det fungerar utan driftstörningar. Och en sådan enkelhet att använda app/smartphone till systemet eller via mina sidor där jag har översikt på mina system.

Vad är viktigt att tänka på för andra kunder i er situation?

Ha en bra genomgång av larmet innan det installeras, så man får ut ett system till rätt nivå för verksamheten. Välj en seriös larmleverantör från början då det lönar sig i slutet. Lättare ringa ett samtal än att ringa till flera olika leverantörer som inte tar sitt ansvar. Viktigt med helheten det spar pengar i längden och hela affären.

Share: